California

California
Limantour beach, Point Reyes

donderdag 19 juni 2014

Reizen om te leren


We hadden er over gelezen, wilden het met eigen ogen zien en boekten in Oostende bij Alpha hotel, één van de slechtste hotels van Europa en het slechtste van Belgie (volgens zoover en tripadvisor).
Het was alleszins een ervaring. Bij onze aankomst rond 11u was de deur op slot en konden we een nummer bellen. Op de vraag of we konden inchecken antwoordde een vrouw, die later 'de patron' bleek te zijn, dat wij toch moesten weten dat in een driesterrenhotel pas om 15 u kon ingecheckt worden. Bon. We mochten wel onze bagage daar plaatsen, gewoon in de inkomhal. Nu ja, de deur was toch op slot, er was camerabewaking, en enkel de hotelgasten kenden de cijfercode nodig om binnen te geraken. De cijfercode verandert eens om de maand, mochten we vernemen. Dat boezemde alvast veel vertrouwen in. We hadden ze zelfs niet eens nodig om binnen te geraken toen er net iemand buiten kwam.
We hadden een twin gevraagd, kregen een double, maar konden nog wisselen. In de twin was een normaal bed en een super smal bed. De kamer was klein maar proper, evenzo de badkamer. De zeepdispenser in de douche was leeg. Bleek dat die 'afgekeurd' was, wegens niet proper te maken. De patron zei ons dat ze de dispenser niet kon afnemen omdat er dan gaten in de douchetegels zaten. De lift dateert uit een ander tijdperk: klein, groezelig en onbeveiligd. Naar boven kreunde hij, naar beneden ging snel.
De naastgelegen Bistro Entrepot had een zekere grandeur, maar werd blijkbaar alleen nog als ontbijtruimte gebruikt. Het ontbijt moest trouwens tussen 9u en 10u genomen worden, ruim laat als je een dagtocht plant.

We hadden via groupon een goeie prijs gekregen, maar op de rekening stond nog extra 20 euro service charge bij de toeristenbelasting van 14 euro.
Bij het uitchecken vergat men onze identiteitskaart terug te geven, zodat we nog eens terug moesten om ze op te halen. Geen excuus hiervoor...

Onze conclusie is dat die sterren dateren uit een heel ver verleden, en dat de enige die nog in die sterren gelooft, de patron zelf is.


Eindelijk eens in het Maria-Hendrika park geweest. 
ZON Anima/Animus is een beeld van Johan Tahon, gemaakt voor de stad Oostende



Verder ontdekten we het smalste huisje van Oostende, mooi gerestaureerd en nu een artgalerie, en de binnenkant van het duinenkerkje van Raversijde, met beeld van de 
H. Cecilia. 
Het liggend beeld,  onderaan een altaar, is een kopie van het oorspronkelijk werk van Stefano Maderno. Het origineel bevindt zich in Rome, in de basiliek van Santa Cecilia in Trastevere. Het lichaam is weergegeven in de houding, waarin het in 1599 gevonden werd bij de opening van het graf in de Calixtus-catacombe.



Op de terugweg van De Haan namen we voor het eerst het duinenpad in Bredene, een goed alternatief voor het strand bij vloed of bij tegenwind!



2 opmerkingen:

  1. Dat duinenpaadje heb ik op een mijner Beaufort04-wandelingen ook gebruikt!
    :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat duinenpad ziet er voor mij aangenamer uit dan het strand...

    BeantwoordenVerwijderen